Oxford Cars

Oxford Cars in Boskoop is een pure specialist. Het bedrijf aan de Otweg is hét adres voor alles op het gebied van Morris Minor. Alle onderdelen van deze populaire Engelse oldtimer zijn hier verkrijgbaar. En natuurlijk ook de Morris Minor zelf - in alle zes typen.

Morris Minor, de auto
Autofabrikant Morris vervaardigde de Minor tussen 1948 en 1971. In de fabriek te Oxford rolden zes verschillende typen van de band: de tweedeurs saloon, de vierdeurs saloon, de cabriolet, de traveller, de pick-up en de van. In alle gevallen gaat het om een eenvoudig, vriendelijk autootje, dat bijzonder populair was, en decennia later nog altijd geldt als een gewild collectors item of een leuke tweede auto, die de aandacht trekt. De gezellige Morris Minor club telt circa 600 leden en houdt regelmatig een meeting.

Oxford Cars, de zaak
Eigenaar van Oxford Cars zijn Ed en Hette de Jong, die begin jaren negentig in Engeland stuitten op een oude, vervallen Morris Minor traveller. De vonk sloeg over, zeker toen de auto kon worden gerestaureerd. Dat was het begin van wat nu Oxford Cars is. De restauraties bleven, maar daarnaast gingen Ed en Hette ook onderdelen leveren en Morris Minors in- en verkopen. De hobby groeide uit tot een bedrijf.
Sinds halverwege jaren negentig staat Oxford Cars te boek als dé Morris Minor specialist buiten Engeland. De zaak aan de landelijk gelegen Otweg ademt een typisch Engelse sfeer, onder meer door de Engelse tuin met telefooncel. Het pand zelf is een walhalla voor de Morris Minor liefhebber.

Onderdelen
Alle Morris Minor onderdelen zijn leverbaar. Heeft Oxford Cars ze niet in voorraad, dan kunnen ze besteld worden. Door uitgebreide contacten in Engeland zijn er in principe geen beperkingen. Kwaliteit staat altijd voorop; Oxford Cars doet alleen zaken met betrouwbare toeleveranciers. Alleen het beste gaat over de toonbank.
Een greep uit het aanbod: motoren, versnellingsbakken, remmen, bekleding, rubbers, bougies, houtwerk, etc. Alle benodigdheden voor onderhoud of restauratie. De onderdelen kunnen uiteraard worden afgehaald in Boskoop. Thuis laten bezorgen is echter ook mogelijk; Oxford Cars heeft een dagelijkse verzendingsservice.

Auto's
Naast de onderdelen, biedt Oxford Cars ook auto's te koop aan. Uitsluitend de verschillende typen Morris Minor. In Boskoop staan er doorgaans ongeveer vijftien voor de verkoop. Bestellen is daarnaast mogelijk. Oxford Cars rust niet voordat het gewenste exemplaar gevonden is. De goede contacten leiden altijd tot succes.
De kwaliteit van de afgeleverde Morris Minors is altijd prima en elke auto gaat de deur uit met APK en een linkse besturing.
Inkopen doet Oxford Cars ook. Het enige dat de Morris Minor specialist niet doet is sleutelen en monteren; Oxford Cars is geen garagebedrijf.